Титулярният екип на Левски за предстоящия пролетен полусезон ще бъде посветен на 80-годишнината от рождението на Георги Аспарухов.

От клуба показаха със специално видео фланелката, която "сините" футболисти ще носят.

По-рано днес стана ясно, че отпред на фланелките няма да стои логото на генералния спонсор точно поради тази причина.

Екипът бе показан от вдовицата на Гунди - Величка Маркова, а върху него ще бъдат изписани думите "почтеност, отдаденост, красота".

Именно с тях тя описва легендарния номер 9.

Фланелката ще бъде налична в официалния клубен магазин от утре.

.

В същото време от Националния клуб на привържениците на Левски призоваха футболния съюз да промени часа за първия пролетен мач на "сините" от шампионата срещу Черно море. Срещата от 19-ия кръг, която ще се играе във Велико Търново заради наказание на софиянци, бе предвидена за събота (11 февруари) от 17:30 часа.

Запалянковците обаче поискаха тя да бъде изтеглена за по-рано и преди малко сайтът на БФС обяви, че ще се съобрази с желанието им.

"Предвид тежките метеорологични условия в страната през последните дни и с цел осигуряване на максимално добри условия за привържениците, съвместна експертна група от БФС, ПФЛ и Нова Броудкастинг Груп отправи предложение към Спортно-техническата комисия за промяна в началния час на двубоя от XІX кръг на ППЛ между отборите на Левски и Черно море. В резултат на това бе взето решение по изключение срещата да се състои от 12:30 ч. на 11 февруари (събота) на ст. "Ивайло" във Велико Търново", се казва в становището на футболния съюз.