Списание "Франс Футбол" си постави амбициозна идея, която само пандемията и евентуално влошаване на ситуацията с пътуването може да осуетят.

Изданието отмени връчването на традиционната "Златна топка" за 2020-а, като използва аргумента именно за накъсания сезон, липсата на Евро 2020, както и неравните условия, при които са поставени играчите.

Но авторитетната медия е намерила начин да компенсира феновете, като събере на церемония в Париж най-великите живи играчи във футбола. Мащабно гласуване сред журналистите, които дават вот за "Топката" ще определи идеалните 11 за всички времена.

Без съмнение имената на Пеле, Диего Марадона, Кристиано Роналдо и Меси ще са в състава, а желанието на "Франс Футбол" е всеки от 11-те избрани да бъде на живо на церемонията.

Разбира се - ако ситуацията и мерките позволяват това. Шоуто няма да е преди началото на януари 2021 г., като надеждите са, че всеки от посочените легендарни играчи ще присъства.

Ако се случи, за първи път ще се съберат на едно място най-великите живи футболисти за миналия век - Пеле и Марадона, плюс хора като Франц Бекенбауер, Зинедин Зидан или Мишел Платини, с тези на новото столетие - Кристиано Роналдо, Меси, Феномена Роналдо...

Подробности около формата на гласуване, само за 11 ли ще става дума, както и за сроковете на анкетата, ще идват тепърва.

Но идеята изглежда великолепна.