Националният селекционер Ясен Петров даде своята официална пресконференция ден преди мача на България срещу Литва.

Родният тим гостува във Вилнюс, като мачът от световните квалификации е утре от 16 часа и ще бъде излъчен по БНТ 1.

Ясен Петров подчерта, че изкуственият терен във Вилнюс не е в оптимално състояние на родните играчи са отвикнали да играят на такава настилка. Въпреки това той исъзнава ролята на фаворит, в която българия ще излезе в мача, като целта естествено е победата.

"Преди всичко останало искам да пожелая бързо оздравяване на Жоро Шейтанов и Георги Костадинов и скоро да сме отново заедно. Ние вчера тренирахме на изкуствения терен, не е перфектен, но ще се постараем да се приспособим по най-добрия начин към него и да покажем това, което можем.

Повечето от нашите играчи са израснали по такива терени и се надявам да си припомнят как са били изграждани на такива терени и да се приспособят бързо.

Самочувствието идва с добри резултати и това е нашето желание - да вземем позитивен резултат. Литовците ще излязат със страхотна мотивация. Не подхождаме високомерно, не ни чака лек мач. Трябва да сме здраво стъпили на земята. Трябва да играем за победа, независимо срещу кого.

Ние вярваме в качествата на всички момчета и независимо на кого се даде шанс, се надявам да го оправдае. Не се притеснявам, че имаме нови вратари в сравнение с предния цикъл. Който и да застане, вярвам, че ще се справи.

Ние няма да се оправдаваме с нищо. В момента градим нещо ново и ще си потърсим шансовете. Няма значение как ще се развие мачът, ние ще опитаме да поддържаме нашето ниво", каза Петров.