Манчестър Юнайтед иска отговори от Кристиано Роналдо днес, когато той трябва да се появи в офисите и тренировъчната база на клуба.

Португалската суперзвезда е пожелал трансфер миналата седмица, но шефовете и мениджърът Ерик тен Хаг се надяват, че това не е окончателно решение.

Има и важен вододел по случая, който е в петък - тогава Юнайтед отлита към Азия за първата част от турнето с предсезонни мачове.

А по договор, Кристиано трябва да е с отбора - той е бранд в бранда, маркетинговото лице на "червените дяволи". В договора му пише, че при такъв тип турнета с чисто икономически ефект, неговото присъствие и участие в двубоите е задължително.

Във вторник е първият мач от турнето - срещу Ливърпул в Тайланд.

Ако Роналдо не се качи на самолета утре, бъдещето му е ясно - той напуска. Ако го стори, остава вратичка за това, че ще изпълни ангажимента си към клуба и после ще бъде продаден, но е възможно да се стигне до сближаване на позициите.

Днешният и утрешният дни са решаващи по темата, но според "Times" в публикация от днес, Юнайтед е готов да продаде звездата си, ако той няма желание да играе за клуба.

Появи се и нова версия за това защо Роналдо иска да си ходи. Не е само заради липсата на амбиции, на силни трансфери и конкурентност на състава, които очевидно той вижда. Но и заради факта - ако се вярва на британските медии, че клубът е наложил санкция на футболистите, редуцирайки с 20 процента заплатите им, след като те не успяха да влязат в топ 4 и бе изпусната квота за Шампионската лига. Съответно - голям приход от пари за Юнайтед.