Манчестър Юнайтед е направил оферта на Борусия (Дортмунд) за Джейдън Санчо, която вероятно ще е последна за този трансферен прозорец.

Грандът от Острова иска един от най-големите таланти в света да се върне във Висшата лига и е предложил 100 милиона евро за това. Според Sky Sports офертата ще бъде отхвърлена, а самият футболист е готов да чака до лятото на 2021 г., когато вероятно към него няма да липсва интерес и от други отбори, а и финансовите възможности на клубовете ще са по-добри.

Юнайтед се активизира дни преди затварянето на пазара, като вече е в преговори с Алекс Телес от Порто - ляв бранител, за преминаване на "Олд Трафорд". Сделката би била за около 40 милиона евро.

В същото време поне един трансфер се очаква да има и по остта Испания - Манчестър, като двете опции за взимане под наем на нападател са Усман Дембеле от Барселона и Лука Йович от Реал Мадрид. Според медиите в Англия, Юнайтед е провел разговори и за двамата, но засега чака отговор.

На 5 октомври прозорецът за сделки в Европа затваря и до тогава тези споразумения трябва да са подписани и финализирани.

Според Гари Невил - легенда на клуба и анализатор на Sky, трансферните планове на Юнайтед са пълен хаос.

"Те сложиха всички яйца в една кошница - Санчо, а когато този трансфер пропадна, са в паника и стрелят на сляпо", коментира бившият капитан на отбора. Според него това са сделки, които идват в момент на отчаяние, а не са добре преценени ходове, които да подсилят състава на необходимите позиции.

Например - Юнайтед продължава да упорства и да не привлича централен защитник, преценявайки, че Калиду Кулибали е твърде скъп (90 милиона евро).

Не се търси обаче и негова алтернатива, а отбраната категорично е проблем за мениджъра Оле Солскяр.