Нов страх обхвана лагера на Англия, след като приближен до тима журналист даде положителен тест за коронавирус.

Репортерът на "Sky Sports" е един от малкото, които са допускани на тернировъчната база "Сейнт Джордж", като е почти всеки ден около тима. Той веднага е бил отведен от базата на тима заедно със своя оператор, който за щастие е дал отрицателен тест.

Добрата новина е, че заразеният репортер не е имал близък контакт с нито един от играчите, но все пак това наложи спешни тестове на цялата делегация, а поводите за опасения преди класиката срещу Германия на "Уембли" са основателни.

Само една положителна проба на някои от играчите може да има катастрофален ефект за англичаните предвид действащите разпоредби на Остова.

Именно заради тези строги мерки, двама от играчите на тима в момента са изолирани, макар да не са давали положителен тест.

Това са Мейсън Маут и Бен Чилуел, които в продължение на около 20 минути разговаряха с шотландския си колега Били Гилмор, който от своя страна даде положителен тест часове след този разговор.

Заради този близък контакт те са изолирани, а карантината им изтича точно в деня на сблъсъка с Германия. Проблемът е, че в целия този период двамата не са тренирали.