Жозе Моуриньо не скри облекчението си на пресконференцията след победата на Рома над Лудогорец с 3:1 в Лига Европа.

Успехът на римляните ги прати на второто място в групата, с което те спечелиха квота за плейофите в турнира.

Българският шампион, който водеше до началото на второто полувреме в мача, но допусна обрат, отива в елиминациите на третия по сила турнир - Лига на конференциите.

"Беше въпрос на чест Рома да победи и да остане в Лига Европа - каза Специалния. - Трябваше да сме в този турнир, това бе една от целите ни за сезона.

Беше много трудно, защото те са организиран отбор с качествени, бързи и креативни играчи. Допуснеш ли грешка, контраатаката им те удря мълниеносно. Ние го знаехме от първия мач, когато ни победиха, и пак допуснахме така гол.

Но след почивката гореше друг огън в нашата игра, а Николо Дзаниоло промени всичко. Той има качества за големи неща, дава ни друго физическо присъствие и в атака всичко се променя.

Рома трябва да върви по стъпалата нагоре, това е следващото. През миналия сезон спечелихме трофея в Лигата на конференциите, сега сме едно ниво по-напред. Но няма да сме фаворит в Лига Европа - тук тепърва идват акулите от Шампионската лига, които отпаднаха. Те са по-силни от отборите, които се класираме от групите на този турнир.

Трябва да сме много по-добри напролет от това, което показахме досега в Европа.

Лудогорец? Те са един от силните отбори в Лигата на конференциите. Най-силни, по мое мнение, са Лацио и Уест Хем, но след тях идват няколко отбора, които могат да стигнат далеч. И сред тях слагам днешния ни съперник."