Звездата на английския елитен Кристъл Палас Андрос Таунзънд се изповяда за големите проблеми с хазарта, които едва не струваха кариерата му преди години.

През 2013-а крилото, който тогава бе считан за един от големите таланти на Тотнъм, бе глобен с 18 000 лири от Футболната асоциация на Англия за нарушаване на правилата по линия на хазартните игри.

Нямаше никакви подробности обаче как точно е прегрешил Таунзънд.

Днес 28-годишният играч, който записа мачове и за националния тим на Англия, е основна фигура в Палас и вече не посяга към залозите.

Но на вечеря, посветена именно на подпомагане на зависими към хазарта млади хора, Таунзънд разкри:

"Онази санкция и всичко, случило се тогава, ме върнаха на земята. Усетих, че поставям под заплаха цялата си кариера. Бях объркан, самотен и ми беше скучно, това бе поредното преотстъпване от Тотнъм.

Играех под наем в Бирмингам и вечерта преди един мач бяхме в хотел в Блекпул. Просто не спрях да залагам цялата вечер, докато си лежах в леглото. Не пуснах телефона, докато не загубих 46 000 лири. Като се връщам сега към онази нощ, това е невероятно, безумно и глупаво. Но след нея, а и с наказанието, просто нещо ме разтърси."

Таунзънд направи изповед и пред платформата за играчи и треньори Player`s Tribune, където разказа още подробности за своята зависимост и начините, по които се е отърсил от нея.

"Историята ми трябва да види бял свят, защото може да помогне на много хора", уточнява Андрос.