Бенджамин Александър, който изкарва хляба си като DJ на парти острова Ибиса, се превърна в една от култовите фигури на зимната Олимпиада.

Роденият във Великобритния ентусиаст, се превърна в първия олимпийски представител в алпийските ски за родината на своя баща - Ямайка.

В последните години алпийските ски видяха какви ли не култови участници от най-различни топли страни, но Бенджамин Александър подари на спортния свят едно от най-култовите спускания. То го направи интернет сензация в последните часове, а видеото му обикаля социалните мрежи.

Днес гигантският слалом бе белязан от много тежки условия, заради които 35 души изобщо не завършиха първия манш.

Бенджамин Александър обаче изобщо не бе сред тях. Бавно, но славно, той успешно финишира, карайки сякаш е на зимната си почивка в Алпите.

Карането му видимо нямаше нищо общо с това на професионалните скиори, но ямаецът все пак пишеше история на страната си. Той финишира с първия манш с време от 1:37.94 минути, което бе с 35 секунди зад олимпийския шампион Марко Одермат.

И докато е немислимо да сравняваме Александър с Одермат, то ямаецът бе на цели 15 секунди зад предпоследния, който е Ариф Кхан от Индия.

Дори скиорите на Саудитска Арабия, Еритрея и Източен Тимор иамха далеч по-достойно откъм време представяне.

Във второто си спускане Бенджамин Александър бе още по-бавен и се спусна за 1;40.58, а общото му време от двата манша е с минута и 9 секунди зад това на шампиона, както и с 36 секунди зад това на предпоследния в класирането индиец.

В крайна сметка важното е, че Бенджамин Александър завърши успешно и двата манша, а това му отрежда 46-а позиция от 89 скиори, независимо с какво темпо той се е добрал до финалната линия.