Десетки хиляди шотландци с полички, бири в ръка и добро настроение заляха площадите на Лондон в днешния ден. В това няма нищо изненадващо, защото от 22 часа българско време на "Уембли" се изправят Англия и Шотландия в най-старото футболно дерби на света.

Мачът е от груповата фаза на Евро 2020, като на терена има един сериозно изявен фаворит в лицето на домакините, от които се очаква лесно да стигнат до победата. Именно заради това сякаш сред английските фенове този мач е приет доста по-спокойно, а и все пак големите турнири за "Трите лъва" са нещо обичайно на всеки две години.

За известните като "Тартан арми" шотландци обаче, това е първи голям форум от 23 години, а жребият им даде шанс да срещнат големият враг от юга в неговия дом.

Именно заради това по данни на лондонските власти, към момента има около 80 000 шотландски фенове из града.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК >>>

Снимка: Getty images

А всъщност отпуснатите фенове за шотландци са само 2500, които са били предварително продадени. Това обаче не е спряло над 70 000 да се вдигнат и да тръгнат към Лондон без билет.

С добро настроение и доста литри бира, колоритните типове в полички са атракция за цял Лондон през днешния ден.

Някои от тях пръскаха полицията с бира, други пък изляха препарат в един от фонтаните на Лондон, а след това си направиха парти с балончета, някои дори поплуваха във фонтаните.

Разбира се, цялата тази инвазия не премина без политически слогани, от които полицията призова феновете да се въздържат.

Плакати с надписи "независимост", обидни за кралицата песни, както и развяти знамена на Каталуния и Баската провинция се видяха на някои от сборните пунктове.

Все пак надеждите са, че всичко ще премине в добър тон, защото се очаква след края на работния ден из улиците да плъзнат и английски запалянковци.

Снимка: Getty images