В последните дни на миналата година турчинът Хакан Арслан се прочу из целия свят, получавайки червен картон, защото показа на съдията повторение на спорна ситуация по телефона си.

Ръгбистът от Фиджи - Джосайа Райсуке, обаче се постара да го засенчи, изкарвайки си изключително куриозен червен картон.

Случката се разигра в последните минути на мача от френския елит между Безиер и Невърс, когато гостите водеха с 30:25. В тези последните минути домакините с всички сили опитваха да стигнат до есе, което да им осигури победата, но при една спорна ситуация реферът реши да отсъди топка в полза на Невърс.

Радостен от решението, което до голяма степен осигуряваше победата за тима му, огромният Джосайа Райсуке просто хвана рефера и сякаш е трофей го вдигна няколко пъти във въздуха.

Със сигурност фиджийският ръгбист е действал с най-добри намерения, воден от еуфорията, но съдията не остана особено впечатлен от действията му. Това мигновено доведе до червен картон, определен като най-комичният в историята на отборните спортове.

За щастие на Райсуке, действията му не се оказаха фатални за изхода на мача и неговият тим спечели с 30:25.