Съдът в Лас Вегас отхвърли иска на адвокатския екип, представляваш Катрин Майорга, за 25 милиона долара обезщетение срещу Кристиано Роналдо.

Жалбата бе разгледана повече от десетилетие след нощта, в която в същия град двамата са се срещнали в бар на местен хотел, а после са правили секс в стаята на португалската суперзвезда.

Майорга тогава внася сигнал за изнасилване в местната полиция, а след няколкоседмични преговори се стига до плащане на 375 000 долара от Роналдо и оттегляне на обвиненията.

Съдийката Дженифър Дорси затвори делото в ранните часове на неделя българско време със заключението, че адвокат Лесли Марк Стовал, лидер на жалителите, е опитал да "извлече дивиденти в особено големи размери, използвайки с лоши намерения изтекли документи, които са поверителни".

"Това са информации, които целят да злепоставят мистър Роналдо и да претоплят във фурната стари обвинения към него, които отдавна са затворени в папките на полицията в Невада. Мистър Стовал е използвал всичко това отвъд точката на разумното", каза съдийката.

Решението ще бъде обжалвано в Сан Франциско, бе краткият коментар на Стовал и екипа му. Адвокатът на Роналдо - Питър Кристиансен, дори не присъства на заседанието във Вегас, след като дни по-рано предрече изхода му.

Кристиано също е отказал да продължава съдебните действия, въпреки че му бе дадена "зелена светлина" да заведе дело за нарушаване на споразумение за поверителност.

Такова е сключено между неговите адвокати и Майорга преди 13 години.

Така три години след рестартирането на сагата - през 2019-а, станало след публикация на германското издание "Шпигел", сагата върви към своя край.

Последната дума има изглежда съдът в Сан Франциско, но ще е истинско чудо да бъде даден ход на жалбата там, след като бе отхвърлена в Невада - щата, в който са се случили събитията от 2009-а.