"ITF обявява Димитър Кутровски за виновен в нарушаването на Анти-Допинговите плавила, според член 2.1 на Анти-допинговата програма в тениса (наличие на забранена субстанция в проба, дадена от състезател)", пише в съобщението на сайта на ITF.

ПЪЛНОТО РЕШЕНИЕ НА ITF:

24-годишният национален състезател е дал пробата на 14 февруари 2012-та година, по време на турнира в Сан Хосе, САЩ. Пробата е била тествана в лаборатория в Монреал, Канада, и там е открито наличието на метилхексанамин, стимулант, забранен от Международната Антидопингова Асоциация.

Кутровски е дал обяснения пред ITF, че метилхексанаминът е попаднал в организма му чрез инжектирането на добавката Jack3d, която не е забранена. Той твърди, че не е имал намерение да подобрява представянето си с приема на Jack3d. Оправданието му обаче не бе прието от органите, и трибуналът потвърди, че има нарушение на правилника, и трябва да влезе в сила наказание от две години. Така Димитър Кутровски няма да играе от 14 февруари 2012-та до 13 февруари 2014-та година.

Всички резултати на тенисиста се анулират, и се отнемат точките му в ранглистата и паричните приходи. Припомняме, че през 2006-та Сесил Каратанчева също бе наказана за две години, заради употребата на допинг – нандролон – по време на Ролан Гарос, припомня Гонг.