Валери Божинов игра пълни 90 минути във втория си мач с екипа на Виченца, и дори се разписа от дузпа. Българинът изведе новия си тим с капитанската лента, и след това му бе гласувано доверие да изпълни единайсетметровия удар, съобщи Гонг.

През първото полувреме Божинов пропусна да се разпише, като нацели мощно напречната греда с шут от границата на наказателното поле. Междувременно Марко Челини откри в 28-та минута за гостите от Юве Стабия.

След почивката, след игра с ръка на Муроло в пеналта, арбитърът даде право на Виченца да изпълни дузпа. Зад топката застана Божинов, и бе точен за 1:1 в 58-та минута.

Само две минути по-късно обаче, Николо Бригенти си изпроси втори жълт картон, и остави Виченца с човек по-малко цял половин час. В 75-та минута Рикардо Импрота оползотвори численото предимство на Юве, и отбеляза втори гол, с който донесе и успеха на гостите - 2:1.

Почти на мига Божинов можеше да върне тима си за втори път в мача, но за негово нещастие отново уцели греда. Виченца остава в зоната на изпадащите в Серия Б с 19 точки в актива си, на цели шест от спасителните места.