Баварците имаха тотално надмощие, но отпускане в края на срещата за малко не им струва скъпо.

Европейският клубен първенец влезе в историята, като стана едва седмият отбор на Стария континент, който записва своеобразен "Голям Шлем" във футбола, след като спечели титлата и купата на страната си, както и Шампионската лига в един и същи сезон, предаде Гонг.

Байерн започна силно мача и още във 2-та минута Робен подаде към Марио Гомес, който стреля опасно, но в страни от вратата на Щутгарт. Щутгарт отговори в 8-та минута, когато Траоре комбинира с Максим, който отблизо стреля, но в страни от вратата на Мануел Нойер.

Мануел Нойер се отличи с двойно спасяване в 21-та минута, когато отрази два опасни удара на Нийдермайер. Пет минути по-късно Рибери подаде към Алаба, който отправи силен удар по посока вратата на Щутгарт, но Улрих спаси.

Байерн получи правото да изпълни дузпа в 35-та минута, когато Траоре фаулира Лам в наказателното поле на Щутгарт и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Томас Мюлер в 37-та минута. Байерн удвои своята преднина в 48-та минута, когато Робен нахлу в наказателното поле на Щутгарт, след което подаде към Лам, който продължи към Марио Гомес, а той на празна врата не пропусна да вкара.

Байерн отбеляза трети гол в 61-та минута, когато Швайнщайгер подаде към Мюлер, а той след това центрира в наказателното поле на Щутгарт, където Марио Гомес засече топката и я прати във вратата на Улрих.

Щутгарт намали пасива си в 71-та минута, когато Сакай центрира в наказателното поле на Байерн, където Харник засече топката с глава и я прати във вратата на Мануел Нойер - 3:1.

Две минути по-късно Рибери можеше да възстанови преднината на Байерн от три гола, но ударът му бе спасен от Улрих. Футболистите на Щутгарт имаха претенции за дузпа в 78-та минута, когато топката срещна ръката на Боатенг, а съдията подмина ситуацията.

Щутгарт вкара втори гол в 80-та минута, когато Оказаки стреля, а топката срещна десния стълб на вратата на Байерн, след което топката попадна в Харник, който шутира, но Нойер спаси, а при добавката австрийският национал вкара и намали аванса на баварците на един гол.

До края на срещата Байерн Мюнхен удържа преднината си от едно попадение и триумфира с Купата на Германия, която е 16-та за баварците в тяхната история.