"Стилиян ме помоли да дойда и да се присъединя към него, а аз наистина исках да го направя, заради всичко, което той направи не само за "Селтик", но и за "Астън Вила", каза северноирландецът за сайта на "келтите".

"За мен беше голям, голям шок, когато той обяви, че е болен. Разбира се, всеки човек може да бъде ударен от рака, но за всички нас точно тази новина беше голям шок, но той трябваше да се справи с това. Беше дълга битка и той вече преодолява болестта", каза още бившият бос на "Лестър Сити", "Селтик" и "Вила".

"Той и Джералдин (б.ред. съпругата му, която също бе болна от рак) имат един и същ лекар - професор Дейвид Линч, който е брилянтен. Той помогна много на жена ми и на Стилиян по време на тяхната битка", добави О'Нийл.

"Стилиян има силна психика, голям дух. Това се видя в "Астън Вила", където той стигна до капитанската лента. Тази болест го порази. Сега, той иска да помага на другите хора със своята фондация, това пък показва неговата щедрост", завърши О'Нийл, цитиран от ТопСпорт.

През миналата седмица Кени Далглиш също потвърди участието си в благотворителния мач за Стилиян. Шотландецът се присъедини към Нийл Ленън, Рой Кийн и Лубо Моравик, както и още големи имена от футбола.