Още в четвъртата минута Рахим Стърлинг изведе "червените" напред в резултата с точен далечен удар, който не остави никакви шансове за вратаря Джон Руди. Превъзходството на гостите продължи и в 11-ата минута и Луис Суарес реализира своя гол номер 30 в шампионата през настоящия сезон.

В самото начало на втората част Гари Хупър намали изоставането на "канарчетата" с удар отблизо, дошъл след грешка на вратаря Симон Миньоле. В 62-ата минута "Ливърпул" достигна до трето попадение чрез Рахим Стърлинг.

Нападателят стреля от границата на наказателното поле след бърза контраатака, топката се отби в защитник на домакините и прехвърли вратаря Джон Руди, влизайки за трети път в мрежата.

"Норич" достигна до ново попадение в 77-ата минута чрез Робърт Снодграс, но то не беше достатъчно, за да бъде избегната загубата. "Ливърпул" увеличи аванса си на първото място във временното класиране и вече има 80 точки.

Намиращият се на втора позиция състав на "Челси" е с пет точки по-малко. "Норич" има 32 точки, на 17-ата позиция и продължава да бъде сериозно застрашен от изпадане от елита.

По-късно днес е дербито между "Евертън" и "Манчестър Юнайтед".