Джон О'Шей попари надеждите на домакините за победа, след поражението от Полша в предишния кръг. Германия разочарова с представянето си и въпреки, че удължи серията си без поражение като домакин на 18 двубоя, то точката е малък утеха за тима на Йоаким Льов.

Ирландците вече имат 7 точки в актива си, а Германия остава с 4 точки след три изиграни срещи в квалификациите. Домакините тръгнаха мощно в началото на двубоя, като Ерик Дурм удари греда в петата минута, след хубав параболичен удар извън границата на наказателното поле, съобщи Гонг.

Десетина минути по-късно първо Антонио Рюдигер, а после и Тони Кроос имаха добра възможност да открият, но пропуснаха. Пак Кроос бе в центъра на събитията в 26-ата минута, но отново не успя да порази вратата на гостите. В края на първото полувреме Юлиан Дракслер стреля опасно, но стражът на Ирландия Дейвид Форд блокира удара.

След подновяването на играта немците продължиха да търсят попадение, като в 56-ата минута след удар на Томас Мюлер Форд отново трябваше да се намесва. Германия все пак успя да реализира чрез Тони Кроос в 71-ата минута. Кроос откри за 1:0 с плътен удар от 25 метра фронтално срещу вратата на Република Ирландия.

Гостите обаче не се предадоха и в 85-ата минута можеха да изравнят, но ударът на Уесли Хулахан бе блокиран. източник: БГНЕС Хиксът все пак стана факт, след като в четвъртата минута на добавеното време Джон О'Шей получи удобен пас в наказателното поле и реализира за крайното 1:1.