Димитър Бербатов беше включен в състава на гостите, но остана на резервната скамейка през всичките 90 минути на двубоя. В 20-ата минута Яник Ферейра-Караско отбеляза решителното попадение в полза на монегаските. В самото начало на втората част Антони Мартиал пропусна да се разпише от дузпа и да направи победата на гостите по-убедителна.

"Монако" завършва на трето място в класирането и има актив от 71 точки. "Лориен" е във втората половина на Лига 1 с 43 точки. Конкурентът за третото място на монегаските - "Олимпик Марсилия" победи с 3:0 у дома срещу "Бастия". Дмитри Пайет след четвърт час игра и автогол на Александер Джику в края на първата част осигуриха ценен аванс в полза на домакините. В самия край на срещата Лукас Окампос реализира третия гол за марсилци.

"Олимпик Марсилия" има 69 точки в края на сезона. "Сент Етиен" също ще участва в Лига Европа, след като победи с 2:1 у дома срещу "Гинган". Активът на "зелените" също е 69 точки. Шампионът "Пари Сен Жермен победи" с 3:2 като домакин "Реймс" и отпразнува поредното спечелване на първото място в шампионата.

Единсон Кавани се разписа във всяко от двете полувремена, а Адриен Рабио беше точен между двете попадения за парижани. Аиса Манди и Грейон Кией вкараха головете за гостите след почивката.

Столичани спечелиха купата на Лигата във Франция по-рано през сезона, а на 30 май ще играят с "Оксер" на финала за купата на страната и могат да си осигурят требъл от отличия.

"Олимпик Лион", който също ще играе в Шампионската лига, победи с 1:0 като гост срещу "Рен". Отборът завършва на второ място в класирането със 75 точки.

От елита вече изпаднаха "Евиан Тонон Гаяр", "Мец" и "Ланс".