Договорът на българина изтича и както предварително се очакваше няма да бъде подновен, информира Гонг. 

34-годишният футболист пристигна на "Луи Втори" в началото на 2014 година. Българинът записа запомнящи се мачове с екипа на "монегаските" и веднага се хареса на местната публика. За престоя си в клуба от френската Ривиера, Митко записа 55 мача и отбеляза 18 попадения.

"Монако иска да благодари на Димитър Бербатов, такъв велик шампион, за всичко, което той направи за клуба".

"Неговият характер, професионализмът му и огромният му талант помогнаха на отбора да постигне целите си в Лига 1 и Шампионска лига", пише на страницата на клуба, цитирано от БТА.

"Димитър Бербатов показа голямия си талант и професионализъм. Той очевидно е сред най-добрите нападатели, играли за "Монако". Горди сме, с това, което той донесе на клуба и му желаем всичко най-добро в бъдеще, е цитиран вицепрезидентът Вадим Василиев.

Само през този сезон попаденията му са 7, а за купите има още два мача и 1 гол. В Шампионската лига през този сезон той записа 9 двубоя и 1 гол - при гостуването на Арсенал в Лондон,  което се оказа и важно за достигнатия четвъртфинал.

Българският нападател има оферти от два английски клуба, като по-сериозен е интереса на новака във Висшата лига "Борнемут". Също така клубове от САЩ и от Азия могат да се намесят в някой от следващите моменти с оферта за Димитър.

В съобщението на страницата на "Монако" се казва също, и че вратарят на тима Мартен Стекеленбург ще напусне клуба.