Причината - натиска на феновете, но онези, заради които няма почтени такива.

Той обяви решението си, че това е последният му ден в "Левски" с изявление на официалния сайт на "сините".

Русев обясни, че той става третият пореден собственик, прокуден от феновете. Той ще предостави акциите си на въпросните фенове, които искат управлението в свои ръце, макар че ги нарече "хора без имена", за които "Левски" е "мнима кауза". 

Одитът, направен на "Левски" след поемането на управлението от Русев, е показало, че клубът е във фалит.

"Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб "Левски", превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитатели на отбора, заради които футбола съществува. Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели", сподели Русев.

"Оставям Левски на феновете. Нека Националният клуб на привържениците и Тръст "Синя България" да се разберат как да си разпределят акциите", завърши бизнесменът.

Собственикът на "Левски" влезе в конфротация с Националния клуб на привържениците и "Тръст Синя България".

Първо, от "Синя България" напуснаха рано-рано Общото събрание на клуба, а впоследствие от НКП обявиха, че прекратяват всякакви взаимоотношения с ръководството.

Председателят на НКП Степан Хиндлиян, първи алармира, че бъдещето на "сините" остава крайно несигурно.

"Феновете искат едно единствено елементарно нещо и то е клубът да отговаря на името си, на историята си, на традициите си, да бъде там, където му е мястото. В последните осем години в клуба се случват изключително неприятни неща – разочарование след разочарование. Клубът се управлява чрез заеми. "Левски" е доста популярна марка в България, а от нея не се изкарват пари. Остават доста съмнения за икономически и политически влияния в клуба. Публиката се разбива умишлено", заяви Степан Хиндлиян.

Даниел Боримиров също си тръгва от ”Герена”