"Сините" приемат португалския колос Спортинг (Лисабон) в последния си двубой от груповата фаза на Лига Европа. Мачът е с начален час от 20:00 часа и се очаква да бъде изключително интересен.

Момчетата на Ясен Петров имат да си връщат на "лисабонските лъвове" за срамната загуба с 0:5 в португалската столица, в първия мач между двата тима. Вчера дори Жоазиньо се закани, че и Левски ще се опита да постигне подобен успех в срещата, но дали това ще стане, предстои ни да видим.

Треньорът на домакините Ясен Петров има неприятни кадрови проблеми и няма да може да разчита за този двубой на Христо Йовов, който е аут до края на тази година, и на Веселин Минев, който вчера напусна по-рано тренировката. Почти сигурен заместник на левия бек ще бъде дошлия през лятото от Чавдар (Етрополе) Калин Щърков, който рядко попада в групата на "сините", откакто пристигна на Герена.

Състоянието на централния бранител Йордан Милиев е по-стабилно и почти сигурно той ще излезе като титуляр, макар че вчера тренираше индивидуално.

На вратата на "сините" се очертава да застане Божидар Митрев, а пред него Милиев ще си партнира с Иво Иванов в центъра на защитата. По левия и десния фланг най-вероятно ще действат съответно Калин Щърков и Дъстли Мулдер. Като двойка дефанзивни полузащитници се очертава да бъдат Сержиньо Грийн и Владимир Гаджев, а малко пред тях в ролята на плеймейкър ще се изявява Дарко Тасевски. Той ще трябва да захранва с удобни пасове Гара Дембеле, който ще бъда подпомаган също и от крилата Даниел Младенов и Жоазиньо.

В състава на Спортинг също имат доста кадрови проблеми и двубоят ще пропуснат контузените Мендеш, Фернандеш, Измаилов, Карисо и Грими. Аут е и Симон Вукчевич, който получи някаква травма по време на вчерашната тренировка на тима, съобщи Novsport.

Очаква се под рамката за португалския тим да застане Тимо Хилдебранд, а пред него в защита ще бъдат Полга, Торсилиери, Евалдо и Абел. Малко пред тях в халфовата линия като титуляри се очертават Сантош, Маниш, Джало, Саламао и Валдес, а единственият нападател най-вероятно ще бъде Салейро.

Този мач се явява без значение за "сините", тъй като тимът вече отпадна от Лига Европа. Спортинг пък завърши групата като убедителен лидер.