По-късно стана ясно, че това е бил председателят на борда на директорите в клуба Ерджан Шабан. Той бил заедно с изпълнителния директор на Черно море Марин Маринов, който пък отправил заплахи към Генов.

Свидетели на инцидента са станали останалите съдии от бригадата. Докато Антон Генов търсел съдействие от представителите на полицията, шефовете на Черно море избягали. Случилото се е отразено в докладите на арбитрите, делегата Петьо Дончев и съдийския наблюдател Георги Кордев. Заради инцидента те си тръгнаха близо 1,5 ч. след края на мача.

"Не съм очаквал да се случи такова нещо, все пак от 25 години съм в съдийството. Първо Марин Маринов ме заплашваше и обиждаше, а след това Ерджан Шабан ме удари два пъти в гърдите. Не мога да ви кажа как тези хора са попаднали в тунела, защото те не бяха на скамейката на Черно море по време на мача. Когато ме атакуваха, наблизо нямаше полицаи – все пак сме в 21-и век, в центъра на България. Когато органите на реда се появиха, двамата вече ги нямаше.

Уж са бабаити, а избягаха като да не казвам какво. Полицаите провериха по лични карти всички присъстващи на стадиона, но такива лица не откриха. Не знам какви претенции имат, а пък и те разбират ли от съдийство? Искат да побеждават навсякъде - това са им претенциите. Ама няма как да стане. Ако исках да повлияя на резултата, щях да дам първото спорно положение за дузпа в полза на домакините.

Но ръката на Танко Дяков беше до тялото му и топката го удари от близко разстояние, а не той нея. Докато в края не беше така – защитникът на Черно море държеше за фланелката играча на Локомотив, а след това игра и с ръка. Няма да оставя нещата така, бъдете сигурни. Много е късно вече и затова не съм говорил с никого. Но ще го направя. И смс-ите, които получих след края на двубоя, няма да ме спрат. Не ме е страх, ние сме правова държава. Очаквам де се намеси Изпълкомът на БФС, защото мачовете трябва да се решават на терена, с футболни средства", обясни Генов пред репортери на Националния стадион.