Юнайтед, които са носители на трофея, след като миналата година надвиха Челси, ще се изправят срещу градския си съперник на стадион "Уембли". Мексиканският нападател Ерннадес получи мозъчно сътресение по време на турнето на "червените дяволи" в САЩ, а Фъргюсън обяви днес:

"Ернандес ще отсъства поне още две или три седмици. Той би трябвало да се завърне в игра в края на август. Взимайки под внимание, че той е имал подобно сътресение преди години, ние няма да рискуваме с него".

Карик пък е "почувствал напрежение в ахилеса" по време на бенефисния мач на Едвин Ван дер Саар в сряда и също няма да играе в неделя. Рафел пък е с травма на крака след мача с Барселона, игран миналата седмица.

Дарън Флетчър и Антонио Валенсия обаче вече подновиха тренировки, а Фърги добави: "Няма как да не чакаме с нетърпение подобно дерби. Не смятам, че ще променяме политиката си. Гледал съм винаги на този мач като на основна крачка към първия мач от новия сезон, а ние имаме двама или трима играчи, които имат нужда от подобна среща, за да са на ниво за старта на новата кампания".

Все още не се знае дали Димитър Бербатов ще води атаката на Юнайтед срещу Манчестър Сити, информира БГНЕС.