Чаканото с огромен интерес дело за изнасилване продължи и днес, като положението на обвиняемия Даниел Алвеш става все по-тежко.

Във втория ден от съдебния казус бяха изслушани ключови свидели, които разказаха шокиращи подробности за онази вечер на 30 срещу 31 декември 2022 година в дискотека "Сътън" в Барселона.

Показания дадоха съпругата на Алвеш - Йоана Санс, спътникът му във въпросната вечер, шефът на дискотеката, както и полицаи, които първи са разпитали жертвата на предполагаемото изнасилване.

Санс, която преди старта на делото изтри всичките си профили в социалните мрежи, се придържаше към стратегията на защитата. Адвокатката на Алвеш се старае да докаже, че клиентът й е бил в неадекватно състояние заради прекомерна употреба на алкохол, за да смекчи евентуалната му вина.

Съпругата на футболната звезда призна, че той се е прибрал в много тежко състояние след посещението в дискотеката.

"Той се прибра много пиян, вонеше на алкохол. Блъсна се в гардероба и се срина на леглото. Не беше контактен, нямаше как да говоря с него същата вечер", обясни Санс.

Подобна бе и версията на спътника на играча - Бруно, според когото двамата са се почерпили повече от солидно още преди влизането в дискотеката. По думите му, те са били на вечеря в ресторант, където са изпили едно шише уиски, няколко джина с тоник и четири бутилки вино.

Шефът на дискотеката потвърди, че Алвеш е бил пиян, но закова играча с показания. Той заяви, че момичето е било в шок и веднага след инцидента е потърсило помощ.

"Алвеш е идвал много пъти, но онази вечер не се държеше както обикновено. Изглеждаше много пиян. При охраната ни дойде момиче, което бе изключително разстроено и плачеше. Тя каза, че е станала жертва на сексуално посегателство. Отидохме в едно от страничните помещения, където бе по-тихо, за да разберем какво се е случило. Там тя каза, че е била изнасилена. Попитах я дали става въпрос за сексуален акт или за нещо по-леко. В този момент на няколко метра мина Алвеш и тя веднага го посочи за извършител. Беше в шок, не спираше да плаче", разказа шефът на дискотеката.

Версията му бе потвърдена и от кадри от охранителните камери. На тях ясно се вижда как момичето излиза разплакано от тоалетната и търси помощ от охраната.

Показания дадоха и полицаите, които са направили първоначалния разпит след жалбата на жертвата. Те бяха категорични, че става въпрос за престъпление.

"Тя бе видимо разстроена. Когато й зададохме уточняващи въпроси, се срина психически. Каза, че той е проникнал в нея с пръсти, а после и с пениса си. Имаше ожулвания на двете колена. Попитахме я дали ще подаде жалба, а тя се колебаеше, защото смяташе, че никой няма да й повярва. След като бе направена медицинска експертиза, бе доказан сексуален контакт. Тя повтаряше, че не иска пари, а справедливост", обясниха полицаите.

Утре е последното от първоначално назначените 3 заседания на съда. То ще е ключово, защото показания ще дадат самият Даниел Алвеш и момичето, което твърди, че е било изнасилено.

Ще бъдат представени и ДНК анализите, които също са във вреда на играча. По преценка на съда ще се реши дали ще има нови заседания или директно ще се стигне до произнасяне на присъда. Легендата на Бразилия и Барселона е заплашен от 12 години затвор, ако вината му бъде доказана.