Едно грешно решение може да съсипе всичко. В това се убеждава едно от лошите момчета на испанския футбол Дани Бенитес, който през 2014 година бе уличен в употреба на кокаин и беше наказан за две години.

По това време той носеше екипа на Гранада, а наскоро издаде автобиографична книга, която веднага се превърна в бестселър. Бенитес е озаглавие изданието "Сам разказвам моята история", защото му е писнало от слухове и лъжи. Истината обаче, както сам признава, също е достатъчно шокираща.

Самият Бенитес никога не се е определял като бунтар, въпреки че животът го принуждава бързо да порасне.

"Имах труден и сложен живот. Майка ми почина през 2009 г. и преди мачовете ходех на гробището, за да я видя. Това беше като ритуал. Всички знаят, че отношенията с баща ми не бяха добри, а когато напуснах дома си, на практика нямах и 16 години", разказва бившият играч на Майорка, Понтеведра, Елче, Гранада, Алкоркон, Расинг Ферол, АЕЛ Лимасол, Побленсе, Сант Жулия и Аренас де Армиля.

Бенитес признава, че е виновен за кокаина, но и споделя, че е бил набелязан от зложелатели.

В момент на слабост си е позволил да опита от нощните изкушения, а за негово нещастие - след броени дни е избран (уж) на случаен принцип да даде допинг проба.

"Имах "доброжелатели", които искаха да ме смажат. Давам ви само един пример - спя до съпругата си, когато тя получава обаждане, че в този момент й изневерявам в бар в града. Абсурдно е, но това е самата истина. Колкото до кокаина - поддадох се на изкушението. Надрусах се веднъж, хванаха ме и край с кариерата ми. Мога да разказвам сълзливи истории как съм невинен, но истината е, че сам съм си виновен. Една грешка съсипа всичко, което бях градил с години упорит труд", разказва бившият халф.

Getty Images

След като медийният натиск го смазва и наказанието му свършва, той се опитва да рестартира кариерата си. Готов е на всякакви компромиси, само и само да получи шанс да се завърне във футбола. Но опитите му се оказват напразни.

"След наказанието всички врати за мен бяха затворени. Готов бях да тръгна от долните нива и отново да извървя същия път до елита, но не получих шанс. Постоянно чувах "Хей, Дани, знаеш как е, много те харесваме, но няма да стане". Това направо ме съсипа. Имах още доста години футбол пред мен, но така и не успях да ги реализирам", допълва испанецът и разкрива, че ако е трябвало да разкрие всичко, през което е минал, книгата му е трябвало да бъде в обем от около 5000 страници.

Интересното е, че въпреки провалената си кариера, Бенитес успява все пак да извлече позитиви от драматичните събития в живота си и в момента книгата му е номер 1 в страната. Безспорно впечатляващо постижение за футболист, който, както сам признава, едва ли някога щеше да стигне до местните грандове. А и съдбата явно е имала други планове за него...