Темата с извънредния конгрес на БФС по никакъв начин не е остаряла, въпреки че от петък досега по нея се изговори много. След 19 години организацията, която ръководи футбола у нас се събуди с нов президент - Георги Иванов-Гонзо.

Дискусията на Деян Веселинов и Иван Боянов около случилото се и какво се случи, а и какво предстои за БФС, не е за изпускане. В поредния епизод на SportCast ще чуете смели мнения и директно развити тези. Не недомлъвки и констатации на очевидното.

Прокси версия на досегашното ръководство ли е Георги Иванов? Все пак в последните години той работеше като технически директор в централата именно под "шапката" на досегашните управници.

И колко време трябва да получи новият шеф с екипа му, за да видим наистина ли ще прави промяна?

Според Иван Боянов - около година ще е достатъчна, за да се видят евентуалните белези на такава. Ако ги има. Но е очевидно и друго - че клубовете всъщност явно не искат промяна. Така излиза от гласуването на конгреса.

Не е подмината и темата с изключените клубове, които така и не получиха достъп до форума в петък. Това са членове на БФС "в изгнание", изхвърлени заради участието си в алтернативния конгрес, организиран от Димитър Бербатов преди 2 години. Изглежда това действие се оказа стратегическа грешка от страна на опозиционер №1 в битката, като даде в ръцете на опонентите му юридически лост.

Има ли политика във футболния "мач по костюми" - и по този въпрос ще чуете мненията на Деян и Иван. Защото и преди, и сега, кметове и личности от политическата гама получават позиции в Изпълком и ръководни органи.

И как изобщо са определени хората в новия изпълнителен комитет?

"Искаше ми се да чуя не просто четене на имена, а и някаква аргументация кой точно с какво ще се занимава, с какво ще помага и защо е там - казва в епизода Боянов. - А никой не ни каза такова нещо."

Неофициалните информации и слухове около конгреса бяха за традиционните за избори в политиката "предложения" и "обаждания", в търсене на подкрепа и гласове. И тук ще чуете любопитни неща от Деян и Иван.

А в този специално, десертът е малко по-футболен като звучене от това да се говори за вотове, стратегии, избори и кой кой е "зад кадър" в играта у нас.

Защото Деян и Иван са от двете страни на барикадата в симпатиите си за английските отбори, а техните два любими направиха велик мач за Купата на ФА в неделя.

В епизода вижте и чуйте мнението им след епичното 4:3 с продължения за "червените дяволи", за което светът на футбола със сигурност ще говори доста по-дълго, отколкото за нашенския конгрес на БФС.

По всички тези теми - вижте видеото с новия епизод на SportCast с Деян Веселинов и Иван Боянов.