Близки, приятели и доста "сини" фенове се събраха в храма "Света София", за да изпратят в последния му път легендата Александър Костов.

Той почина в понеделник на 81-годишна възраст, но остави зад себе си огромна следа в историята на Левски и родния футбол.

Записва участие на световните първенства в Чили и Англия. Има 331 мача и 85 гола за "сините". Трикратен шампион на България и петкратен носител на Купата.

ГЕЛЕРИЯ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Поклонението уважиха неговите съперници в червено на терена и големи приятели извън него - Димитър Пенев и Димитър Якимов.

Десетки фенове на Левски, повечето от тях свидетели на магическите му отигравания, но и много от тях по-малди, само слушали за Костов от разказите на по-старите.

Там бяха негови съотборници и доста хора, свързани със "синия" клуб. Добромир Жечев, Кирил Ивков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Войн Войнов, Емил Спасов и други.

"Много тежки и тъжни дни за българския спорт в последните месеци. Загубихме една от най-харизматичните и усмихнати фигури в историята на българския футбол. Той обаче записа името си със златни букви в тази история, то ще пребъде", заяви Наско Сираков.

Наско Сираков

Снимки: Иван Григоров

Поклонението уважиха съпругата и синът на наскоро починалия Иван Вуцов, голям приятел и съотборник на Костов от славните години на Левски.

Настоящи и бивши ръководители на клуба, а през сълзи Тодор Батков заяви:

"Тъжен е поводът. Горе се събраха приятели от звездния отбор на Левски. Това е животът. Много добър човек, много честен. Много ми е помагал. Много помагаше в школата, чист човек, левскар".

ГЕЛЕРИЯ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимки: Иван Григоров

Снимки: Иван Григоров