Михаел Шумахер може би е напуснал за първи път от 5 години фамилното имение в Швейцария, изненадващо съобщиха медии в Германия и Испания.

Най-успешният пилот в историята на Формула 1 лежи и се възстановява от тежки мозъчни травми след падане на ски, вече повече от пет години. И досега бе напълно сигурно, че не е излизал извън имението Villa La Reserve в швейцарското алпийско градче Гланд, където бе преместен в началото на 2014-а.

Списание "Бунте" и вестник "Билд" твърдят, че Шуми е бил в хеликоптера, с който съпругата му Корина, дъщерята Джина-Мария и синът Мик са стигнали до Майорка дни преди Коледа. Там, също по непотвърдени информации в Испания, още в средата на 2018 г., Корина Шумахер купи огромна къща за около 30 милиона евро.

Публикацията, потвърдена и с повече детайли в испанския "Ел Мундо", твърди за семейна ваканция, продължила от 20 декември до 6 януари, като фамилията е посрещнаха Коледа, Нова година и 50-ия рожден ден на Михаел (на 3 януари) в Майорка.

Имението там е с два големи басейна, а хеликоптерът върви с къщата и огромния двор. Преди да стане собственост на семейство Шумахер, всичко това е принадлежало на Флорентино Перес, президента на Реал Мадрид.

Подробностите в "Ел Мундо" описват как хеликоптерът е довел на Майорка и екипът, който се грижи за Михаел в швейцарското имение.

Няколко от медиците в този тим са виждани из градчето край къщата, включително в ресторанти на обяд и вечеря в периода, за който се предполага, че е била семейната ваканция.

Джина-Мария и Мик също са виждани в заведения около Нова година, както и на малки моторчета, с които обикаляли острова. 

Засега няма никакво потвърждение или отричане на публикациите от семейството на Шуми.

Но това не е изненада - така или иначе всякаква официална информация около легендарния пилот е изключително оскъдна в годините след кошмарния инцидент, който го скри от света.