Издателство №1 в света Penguin Random House сключи договор с българския издател "Софтпрес" за правата върху книгата "Христо Стоичков. Историята".

Така от 10 ноември бестселърът, написан в съавторство със спортния журналист Владимир Памуков, ще бъде достъпен в аудио вариант за всички испаноговорящи.

Повече от месец Стоичков записва аудиокнигата, която стигна 70 000 тираж в България.

Желаещите да чуят "на живо" гласа на Стоичков ще могат да купят творбата от платформата Amazon Audible от следващата седмица. За превода на испански се е погрижила Мария Вутова, позната и като преводач на испанското издание на един от романите на Георги Господинов.

Екипът, който стои зад испанското аудио, е същият, който отговаря за книгата на Мишел Обама. Тя спечели награда "Грами" в категорията за най-добра аудио творбa.

Същият отбор се грижи и за предстоящата аудиокнига на Барак Обама - "Обетована земя", която ще бъде издадена седмица след тази на Стоичков.

С богата история, датираща още от 1838 година, днес Penguin Random House е международен конгломерат от над 300 импринта.

Част от голямото семейство на издателството са над 70 носители на Нобеловата награда и стотици от най-продаваните автори в света.

От 10 ноември в продажба са и испанското и английското хартиено издание на "Христо Стоичков. Историята". Те ще се разпространяват в търговските обекти на футболен клуб "Барселона", както и онлайн в Amazon САЩ, Amazon Испания и в сайта на каталунците.