Една от големите липсващи звезди на Световното първенство в Русия - Златан Ибрахимович, обеща да присъства на Мондиала, но за жалост не като футболист.

Пред официалния сайт на ФИФА, шеведската звезда сподели, че ще обикаля стадионите в Русия, като част от кампанията на един от спонсорите на първенството.

"Бе ясно, че няма да съм в състава на националния тим. Както казах и преди четири години - Световно без Златан не си заслужава гледането, наистина го мисля. Ето, че благодарение на един от спонсорите на първенството, аз ще съм там и ще има много забавление.

Русия е огромна страна и ще бъде страхотен домакин. Ще бъде чудесно, както всяко първенство.

Световните първенства са най-голямото парти на света.

Фаворити са отборите на Бразилия, Испания и Германия, разбира се - Швеция и може би Аржентина, макар да не ми се иска да говоря за тях като фаворити.

Швеция победи няколко добри отбора, за да се класира за Русия. Всичко е ново там и не зная какво да очаквам. Важно е моментното състояние.

Винаги съм развълнуван, когато гледам шведския национален отбор, но никога нервен. По-скоро искам да сляза на терена и да помогна на момчетата, така съм устроен.

Пол Погба и Килиан Мбапе могат да направят невероятно първенство, но нека не забравяме, че спортът, който практикуваме не е индивидуален.

Все пак смятам, че Неймар ще има огромен глад за игра след дългата контузия, а при Меси и Роналдо няма какво да коментира. Те ще поведат отжорите си напред".

Снимка: Getty Images

Златан говори и за спомените си от Световни първенства, като заяви:

"Първият спомен от Световно първенство определено е от 1994-а. Швеция завърши трета, а по то ва време, постижението бе грандиозно. Спомням си го изключително добре.

Като играч, незабравим спомен остава атмосферата. Да играеш в жълто и да виждаш толкова жълти екипи по трибуните. Самият мач е като всеки друг голям мач, но атмосферата е неповторима. Цялата страна е зад теб.

А на феновете ше кажа едно, дръжте се, Златан идва".

Снимка: Getty Images