Може би само Борис Бекер не бе давал мнението си по темата с Новак Джокович и случващото се със световния №1 в Мелбърн, но ето - и той се изказа. Германската легенда, работил близо 5 години като треньор на Ноле, посвети на най-актуалната тема в тениса традиционната си седмична колонка в британския вестник "Дейли Мейл". А това със сигурност е една от по-важните реакции по случая, защото Борис е близък приятел на Джокович, освен част от щаба и кариерата му.

"В този случай мисля, че Новак сбърка. И изобщо - той допуска голяма грешка с отказа си да се ваксинира - пише 54-годишният Бекер. - Това ще се окаже риск за оставащите месеци и години от кариерата му. Защото условията за това да си ваксиниран скоро ще важат не само в Австралия.

Наследството му - а то е такова - на най-големият тенисист в цялата история, е заплашен от този скандал.

Четири пъти съм седял на местата за неговия щаб в Мелбърн, на Australian Open, като той спечели всички тези турнири. Той е невероятен спортист, изключителен като мотивация, качества, дух и непрестанна амбиция. Но понякога силните страни се превръщат в слабост, като например това, че той е толкова корав характер, че трудно променя мнението си.

Вярва твърдо и неотклонно в това, в което вярва. Упоритост до инат - това е той. И понякога това е голямото му оръжие, но има случаи, в които е слабостта му. Такъв е този.

Реалностите в момента са такива, че човек, който постоянно лети между страните и континенти, просто трябва да е ваксиниран. А професионалните тенисисти са точно такива хора и той го знае отлично.

Обичам Новак и сме добри приятели, ужасно е да го гледам как страда в момента и какво се струпва на главата му като мнения и критики от целия свят. Той е направил достатъчно, за да не бъде запомнен с тази ситуация.

Знаейки колко обича да играе на този турнир, усещам със сигурност колко ужасно се чувства в момента."