Тенис легендата Борис Бекер даде своето мнение за финала на US Open, в който Даниил Медведев лиши Новак Джокович от възможността за "Голям шлем" през годината.

В много от мачовете на сърбина на турнира публиката заемаше страната на неговите съперници, но на финала го подкрепяше в преследване на историята.

Бекер смята, че по принцип отношението към Джокович е несправедливо и че поведението му на финала е доказало колко стойностен човек е.

"Публиката и медиите трябва да свикнат, че в света има не двама, а трима велики тенисисти и хора. Неприемливо и нечестно е Новак винаги да бъде считан за лошото момче, а Роджър и Рафа винаги да са добрите.

Надявам се, че в тези две седмици в Ню Йорк публиката е гледала на нещата в друга перспектива.

Никога не съм виждал Новак да плаче на тенис корта. Ситуацията наистина прекрачи лимита му на емоционалоност. Всичко му дойде твърде много. Освен всичко трябваше да представлява страната си, но и той е човек, и не може да печели всичко и всякога. Трябва постоянно да е в супер форма, а напрежението е голямо", каза Бекер, който в миналото бе треньор на Новак.

Германецът коментира и новата генерация, която вече започна да печели титли в Шлема.

"Направиха голяма крачка напред. Новак ще продължи да играе важна роля през следващата година, също и Рафа се завръща, а Роджър се възстановява, но има голям брой млади играчи, които се справят добре. Алкарас, Синер, Оже-Алиасим, както и по-възрастните Зверев, Циципас и Медведев.

15 години говорим за Федерер, Надал и Джокович, защото спечелиха всичко. Сега трябва да свикнем да говорим и за другата генерация, а тя носи това, което тенис феновете искат", завърши германецът.