Роджър Федерер разтревожи феновете на тениса с изказването, че не е напълно нясно дали ще може да се завърне на корта.

Новини около бъдещето на Маестрото ще има през април или май, когато той ще е наясно дали изобщо ще може да се завърне към професионалния тенис. Това разкри самият той по време на спонсорско събитие за "Credit Suisse".

Федерер се оттегли след миналогодишният "Уимбълдън" и претърпя не една, а две операции на коляното, след които все още не може да се възстанови.

Първоначалните очаквания бяха, че ще го видим в Австралия, но още в края на миналата година той отхвърли този вариант, като Маестрото разкри, че все още не може да тича.

"Повече новини ще има най-рано през април. Искам тогва да преценя как се чувствам, на този етап не мога да прогнозирам къде ще е тялото ми след няколко месеца.

Не искам да бързам, няма да правя нищо, докато нямам пълното уверение, че е безопасно. Силно се надявам съвсем скоро отново да тичам и скачам, прогнозата е да го правя след няколко седмици.

Когато започна с тези натоварвания ще видим как реагира тялото, това ще е ключовият момент. От него зависи завръщането ми на корта.

Именно заради това не искам да давам никакви прогнози до април. Изключително съм мотивиран, всеки ден правя по много часове от леките упражнения, които ми позволяват. Но на този етап всички, а и моето тяло ме спират".

Естествено, че всеки фен на тениса иска да гледа още малко Маестрото, макар за всички ни да е ясно, че навършващия 41 през лятото швейцарец никога няма да бъде на познатото ниво.

Ще бъде обаче изключително тъжно, ако той не се завърне и се окаже, че онова 0:6 в третия сет от Хуберт Хуркач на "Уимбълдън" е последният тенис, който Роджър Федерер е играл на топ ниво.