Драмата с Новак Джокович в Австралия със сигурност навреди на имиджа на световния №1 в тениса, забърквайки го в един от най-сериозните спортни скандали в последните години.

Ясно е, че всичко случило се през последните две седмици ще има ефект върху Ноле психически предвид разигралата се драма и в крайна сметка депортирането му от Австралия.

Естествено, че депортирането поне засега го спира от мечтата да изпревари Роджър Федерер и Рафаел Надал по титли от Шлема, а и евентуална титла щеше да му донесе 2,5 милиона евро. Достигане до финал пък е 1,5 милиона евро.

Но изпуснатите приходи не са единственият финансов удар по Ноле, защото фиаското в Австралия му коства над 700 000 долара.

Само глобата от австралийския съд възлиза на 315 000 долара. Към тях прибавяме съдебните разходи и адвокатските хонорари, които общо също възлизат на над 300 000 долара.

Спешно закупените обратни самолетни билети за него и целия му антураж, наема на къща и други разходи от подобен характер пък надхвърлят 60 000 долара.

Така непредвидено Джокович олекна със над 700 000, които няма да успее да си върне под формата на награден фонд от Австралия.

На този етап добрата новина е, че въпреки появилите се спекулации по темата, нито един от неговите спонсори към момента не е изявил публично намерение да прекрати отношенията си със сърбина.