Световният №5 Рафаел Надал не остави никакви съмнения относно класата си в първия кръг на Australian Open. Испанската легенда спечели в три сета срещу Маркос Хирон (САЩ) и е в следващия кръг след победа с 6:1, 6:4 и 6:2. Така той потегли обещаващо по пътя към мечтаната титла №21 от Големия шлем.

Октритото първенство на Австралия определено не е любимият турнир на Матадора, защото в славната си кариера той има само една титла в Мелбърн - спечелена през 2009 година.

След победата си над Хирон той отново коментира ситуацията с №1 в света, Новак Джокович, който бе депортиран от страната заради проблеми с визата си.

Ето и какво каза Рафа по адрес на ситуацията с Ноле:

“Джокович трябваше да играе в Австралия. Преди седмица, когато той спечели на първа инстанция, аз казах, че справедливостта е възтържествувала. Тогава уж визата беше наред и всичко беше точно. Вчера властите казаха нещо съвсем различно, а аз никога не бих се опълчил на властите.

Моето мнение е следното - най-добрите трябва да играят в най-добрите турнири. Ако Новак играеше, това щеше да е най-добре за всички. Не мога да коментирам повече, защото ситуацията вече е пределно ясна”