Драмата с Новак Джокович в Мелбърн продължава с пълна сила вече почти 20 часа.

Световният №1 в тениса кацна вчера в Австралия, а след деветчасово седена на летището и неяснота, той все пак получи официален отказ от властите да му бъде издадена виза.

Причината е липсата на ваксина и основателна причина да не бъде поставена такава, макар сърбинът да получи "медицинско изключение" от организаторите на Australian Open.

Така първоначалната информация бе, че Ноле и екипът му просто трябва да отлетят обратно от Австралия, а първият турнир от Шлема остава забранена територия за него.

Екипът адвокати на сърбина обаче впрегна всички усилия и обжалва решението, което остави световният №1 на територията на Австралия.

Той е настанен в "Park Hotel", чиято функция е да приютява поставени под карантина лица, какъвто към момента е Джокович заради липсата на ваксина.

Снимка: Getty Images

В момента властите в щата Виктория разглеждат неговото обжалване, но според медиите в страната, шансът за различно решение е минимален.

Дори има насрочен съдия по казуса, който е обещал да вземе решението в най-кратки срокове, но това може да се случи и чак в понеделник.

До обявяването на решение, Джокович ще е затворен в този хотел, където освен карантинирани лица, се настаняват и доста бежанци.

Междувременно пред сградата на хотела започнаха протести на хора от сръбската диаспора в Австралия, какти и на антиваксъри, които застанаха на страната на Джокович в спора.

Не такава позиция обаче зае колегата му Рафаел Надал, който след своя мач заяви, че светът трябва да се ваксинира, а Джокович е взел своето решение и сега ще носи последствията от него.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images