Стефанос Циципас отново бе освиркан бурно от публиката в Ню Йорк, след като си взе 8-минутна почивка да иде до тоалетната по време на мача от втория кръг на US Open срещу Адриан Манарино.

Ден по-рано Анди Мъри го обвини, че нарушава спортсменството и обяви, че е загубил уважението си към гърка след петсетовия трилър между двамата. Темата стана много голяма в тениса, като куп водещи играчи подкрепиха Мъри.

Срещу Манарино резултатът бе 2-0 сета за Стефанос (6:3, 6:4), преди обаче французинът да открадне третата част с тайбрек и да вдигне публиката, която искаше още тенис и зрелище.

Тогава световният №3 тръгна на "дълга тоалетна", като го нямаше осем минути. Феновете дюдюкаха и освиркваха, а Манарино чакаше.

После Циципас спечели с 6:0 - убедително и гръмко, за да затвори мача с 3-1 сета.

"Не съм направил нищо нередно - каза той. - Ако имам нарушение на правилника, аз ще съм първият, който ще признае и ще се извини. Отивам да се преоблека, сменям всичко по себе си със сухи дрехи, чувствам се освежен и играя по-добре. Имам право на това и не разбирам реакцията на феновете. Направиха голям въпрос от нещо рутинно..."

Манарино в случая се оказа един от малкото, които не обвиниха гърка в неспортсменство.

"Правилото е сбъркано, Стефанос не върши нищо нередно - каза загубилият. - Дава му се право, значи може да иде и да седи там колкото иска. Да помислят за правилото, не да се взират в един играч."

Другият най-късен мач тази нощ видя как ураганът Айда влезе на US Open през покрива на втория по големина стадион в комплекса "Били Джийн Кинг" - "Луис Армстронг Арена".

Снимка: Getty Images

Водата от бурята отвън проби през покрива и над покрития корт заваля дъжд, докато на него играеха Кевин Андерсън и Диего Шварцман. Изненадата бе голяма, но и ураганът си го бива - щетите, които той нанася из Щатите тези дни са огромни.

Организаторите се извиниха за провала на покрива, а гледката бе любопитна - хора по трибуните извадиха чадъри, въпреки че над тях имаше покрив.

"Момчета, извикайте ме, когато може да се играе тенис", иронично подхвърли Андерсън, след като по корта се появиха десетки хора с парцали, кърпи и кофи да подсушават.

Извикаха го, но напразно - Шварцман спечели мача със 7:6, 6:3, 6:4.

Други резултати в мъжкия турнир на US Open:

Франсес Тиафо - Гуидо Пея 6:1, 6:2, 7:5

Роберто Баутиста Агут - Емил Руусувуори 6:1, 6:3, 6:2

Даниил Медведев - Даниел Кьопфер 6:4, 6:1, 6:2

Феликс Ожие Алиасим - Сапата Мирайес 7:6, 6:3, 6:2

Дан Евънс - Маркос Хирон 6:4, 7:6, 2:6, 6:3.

Снимка: Getty Images