Световният №1 в тениса Новак Джокович може и да се завърне в Австралия по-рано от очакваното. Това заяви премиерът на страната Скот Морисън, след като навсякъде продължава да се тиражира информацията, че Ноле вероятно ще получи тригодишна забрана да влиза в страната. Така поне гласят законите на страната, но Морисън подчерта, че при “правилните обстоятелства” това може и да се промени.

“Санкцията действително е за три години, но има възможност това да бъде променено, особено при правилните обстоятелства, като всичко ще бъде разглеждано тогава, когато му дойде времето”, заяви министър-председателят пред местното радио 2GB.

В австралийското законодателство действително фигурира част, според която при дадени причини санкцията може да бъде намалена или отменена.

А това би означавало, че потенциално Новак може да се върне в турнира още следващата година.

Преди тазгодишното издание проблемите му започнаха заради това, че не е ваксиниран, каквото е изискването за влизане в Австралия. По програма деветкратният шампион на Australian Open трябваше да започне участието си в турнира по-късно днес, но това така и не се случи.

В крайна сметка 10-дневната сага около визата на Джокович приключи с депортирането му от страната и вчера той напусна Австралия, но изглежда облаците, които уж се бяха струпали над бъдещите му участия в Мелбърн, не са чак толкова буреносни, колкото бяха първоначалните очаквания.