Рафаел Надал не е убеден на 100%, че ще може да играе на Откритото първенство на Франция следващия месец. 22-кратният носител на титли от турнирите от Големия шлем все още не е възстановен напълно от последната си контузия и продължава да изпитва болки, но заяви, че ще вземе участие на "Мастърс" надпреварата в Мадрид, посочвайки това като "лична жертва", защото е твърде вероятно появата му в испанската столица да бъде последната му като активен играч.

КАДРИ ОТ ЕДНА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МУ ТРЕНИРОВКИ В МАДРИД ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

"Ако днес бях в Париж, нямаше да изляза на корта и да играя. И тук в Мадрид не съм на 100%, но е важно за мен да играя за последно на този корт, на който съм имал много специални моменти", обяви Матадора, допълвайки, че участието в столицата на родината му е до голяма степен жертване на здравето.

"Това не означава по никакъв начин, че се отказвам от каквото и да било в следващите няколко седмици. Не знам какво ще се случи. Без да искам да объркам когото и да било, не знам какво ме очаква в идните три седмици", добави още той.

Легендарният испанец е преследван от най-различни проблеми от здравословно естество, като от началото на годината е изиграл само пет мача - три в Бризбън през януари и още два в Барселона преди седмица. На няколко пъти Рафа даваше сигнали, че 2024-а може да е последната му година в Тура, но още не е обявил нищо окончателно.

"Ще направя каквото мога, за да играя в Париж. И ако успея - ще е чудесно, а ако не, просто това е положението. Ще отида в Париж ако усещам, че съм достатъчно добър и мога да се състезавам на добро ниво", каза още 14-кратният шампион от "Ролан Гарос".

Колкото до Мадрид - Надал е рекордьор по титли и от "Мастърс" турнира със своите пет триумфа. За последно обаче той ликува там през 2017 година.

И за финал обобщи, че целта му е да бъде на корта и да се наслаждава на играта максимално дълго. Добавяйки, че не губи надежда и не играе лошо, но тялото му го ограничава.