Тъжно, но и великолепно, емоционално и красиво - Каролин Возняцки спря с тениса след поражение в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Сладката, но и леко конфузна съдба да е последната съперничка на Датската принцеса, имаше Онс Жабур.

Тенисистката от Тунис спечели със 7:5, 3:6, 7:5 в битка, продължила над 2 часа.

След нея вдигна победно ръце, а Каролин, обляна в сълзи, се отпусна на стола си край корта за последен път.

На 29 години, тя бе обявила отказване доста изненадващо още преди турнира. Знаеше се, че играе тук и спира. Откри по-важни предизвикателства в живота след срещата със съпруга си Дейвид, бивш баскетболист в НБА.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ОТ СБОГУВАНЕТО НА КАРОЛИН С ТЕНИСА>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На корта бе и той, както и таткото Пиотр, и братът Патрик (горе).

Бащата и треньор е човекът, довеждал малката Каролин до истерия, до сълзи, но не позволил тя да се предаде и да спре с тениса в най-трудните години - тийнейджърските.

Той я преведе до професионалната игра, а след това Датската принцеса навъртя над година (71 седмици) като №1 в ранглистата, спечели 30 титли в WTA, включително една в Шлема - точно в Мелбърн.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сбогуването бе емоционално, Возняцки обикаляше арената разплакана с плюшена коала в ръце, с датското знаме на гърба и раздаваше въздушни целувки на феновете.

Смееше се през сълзи.

"Доста иронично е, че последният ми мач завърши с грешка от форхенд - нещо, което съм тренирала здраво през цялата ми кариера", успя да се пошегува голямата шампионка. 

Появи се видеообръщение на екрана, като в него бяха записани не само съперничките от женския тенис, но и тримата големи - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, които доминират в мъжката игра през новия век.

Каролин вече е разграфила следващите 12 месеца от живота си. Започва да учи бизнес в Харвард през февруари, но не преди да отиде на меден месец с Дейвид, който отложиха след сватбата заради нейните тренировки.

Тя страда от артритно заболяване, с което успя да се пребори в последните 2 години и половина, връщайки се няколко пъти на корта. Не то е причината за отказването, подчерта Каролин.

Една от големите, а и най-обичани звезди на женския тенис в XXI в., слезе от сцената със сълзи, но и усмихната.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА ОТ СБОГУВАНЕТО НА КАРОЛИН С ТЕНИСА>>>

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos