Украинската звезда в женския тенис - Елина Свитолина, не намира особена мотивация за тенис в тези пандемични условия.

За разлика от много свои колеги, тя не посочи като причина за това ограниченията с пътуването и притесненията за собственото си здраве.

Свитолина бе искрена, като си призна, че няма особена мотивация да обикаля света за различни турнири, защото наградните фондове са значително по-млаки във времената на пандемия.

В много от турнирите наградните фондове са с около 60% по-малки, а според Свитолина, която доскоро беше гадже на френската звезда Гаел Монфис, самата тя няма как да е толкова мотивирана да играе.

"Може би трябва да действам малко по-умно в следващите месеци, трябва да се пренастроя.

Има значителна промяна в наградните фондове. За някои играчи, включително и за мен, не е лесно да се настроят към това.

За мен е трудно, явно в последните години станахме леко разглезени. Фондовете бяха високи и доста приятни, сега ситуацията не е такава.

Сега със сигурност това е част от мислите ни, имаш по-малка мотивация да играеш някои турнири, защото наградният фонд е много по-нисък, а играеш малък турнири и си уморен след това да играеш големия, така че го пропускаш.

Това със сигурност играе роля в мотивацията според мен. Надявам се стъпка по стъпка да се подобряваме и да се върнем към предишната ситуация", сподели тя.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos