Семейството на Новак Джокович даде трогателна пресконференция в Белград, на която неговите родители, чичо му Горан и брат му Джордже със сълзи на очи защитаваха световния №1 в тениса.

Те често повтаряха как Ноле е направил всичко според законите на Австралия, как той е репресиран, атакуван и жертва на лично отношение от властите в Австралия. Дори намесиха и отношение към държавата Сърбия, заради което Новак е бил подложен на всичко това.

Бащата на Ноле - Сърджан, държа впечатляващ монолог за добрата душа и голямото сърце на своя син, зад който стои целия свят.

Той дори намери причина за отношение към сина си. По думите му основната причина е, че едно бедно момче от бедна страна се е превърнал в най-великия играч в този буржоазен спорт.

Когато обаче семейството бе попитано от журналист защо Новак твърди, че е бил заразен с коронавирус в средата на декември, но точно тогава има редица медийни изяви, извендъж пресконференцията бе прекратена.

Именно това предполагаемо заразяване в коронавирус е причината Ноле да получи "медицинско изключение" от организаторите на Australian Open и да опита да влезе в Мелбърн без да е ваксиниран.

Към настоящият момент Джокович е свободен да обикаля из града и дори проведе тренировка, но тази ситуация не е окончателна, защото министърът по миграцията на Австралия има правомощията да анулира неговата виза и да нареди депортирането му.

Майката на тенисиста Дияна пък определи случилото се днес в Мелбърн като най-голямата победа в кариерата на подтиснатия Новак.

"Искам да благодаря на всички, които подкрепиха Новак, докато бе набутан в този така наречен хотел.

Това е най-голямата победа в кариерата му, по-голяма от всеки Голям шлем.

Той не е извършил нищо лошо, не е нарушил нито един закон. Бори се против системата и правителството, защото има цялото право на света да бъде там в този момент", заяви тя.

Пламенните речи обаче приключиха при задаването на въпрос за неговата карантина, а бащата и чичото на играча напуснаха залата със сръбска патриотична песен на уста.