Голямо шоу в двубоя на смесени двойки, игран при атмосфера като на футболен мач, прати Гърция на полуфинал на United Cup в тениса.

Стефанос Циципас и Мария Сакари надвиха със 7:6, 6:4 в много равностоен сблъсък Марта Петрич и Борна Гойко, за да измъкнат 3-2 за елините срещу Хърватия в "градския плейоф" на Пърт. Шест тима днес влязоха в битки, които определиха последните четири състава на надпреварата.

Преди драмата на двойките под оглушителните трибуни, пълни с гърци и хървати, Дона Векич спечели срещу Деспина Папамихаил - 6:2, 6:0, а Сакари нямаше проблеми срещу Мартич - 6:3, 6:3, в сингъл мачовете на жените. При мъжете също бяха разменени победи - Циципас изпусна мачбол, но все пак победи с 6:0, 6:7, 7:5 Борна Чорич. А Борна Гойо се справи със Стефанос Сакеларидис след 6:4, 6:2.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖИ ОТ ДНЕШНИТЕ ДРАМИ НА ТУРНИРА>>>

На полуфинал Гърция ще срещне Италия, загубила с 2-3 от Полша, но класирала се напред заради най-добрите си показатели сред трите тима, победени на плейофа.

Другата двойка е САЩ - Полша, след като американците елиминираха днес с 4-1 Великобритания, а поляците биха италианците.

В четвъртък турнирът има почивен ден, полуфиналите са в петък, а както и целия турнир, ще ги предават каналите на MAX Sport.

Същевременно организаторите пуснаха компилация с любопитни и емоционални видеа от скамейките на отборите, като българската попадна няколко пъти в кадри за нея.

ВИЖТЕ КУРИОЗНОТО ВИДЕО С "УЧАСТИЕТО" И НА БЪЛГАРИТЕ>>>

Особено куриозен е моментът с похапващия по време на поредния мач Григор Димитров, който едновременно бе лидер, капитан и нещо като треньор на тима си.

Нашите си тръгнаха след груповата фаза след победа над Белгия и загуба от Гърция.