Рафаел Надал, който все по-усилено се занимава с благотворителна дейност, за втора поредна година ще бъде главно действащо лице на шоу турнира "Eisenhower Cup", който е по-популярен с прозвището си "Рафа и приятели".

Турнирът ще се проведе точно преди началото на Мастърса в Индиън Уелс, Калифорния на 10 март.

Демонстративните мачове ще се играят на централния корт на коплекса, а всички приходи от билетите ще отида за подпомагане на благотворителна кауза.

Шоуто ще се проведе във формат тайбрек тенис, в който всички участници ще играят помежду си само по тайбрек до 10, или две точки разлика след десетата точка.

Освен Надал, участие ще вземат Доминик Тийм, Даниил Медведев, Матео Беретини, Стан Вавринка, Милош Раонич, Тейлър Фриц и още един участник, чието име все още не се съобщава. Играчите ще бъдат разделени на две групи, победителите от които ще се срещнат на финал. Шампионът пък ще прибере 150 000 долара.

Това ще е поредната инициатива, в която Надал се включва. Той поигра с Роджър Федерер в историческия мач в ЮАР преди седмици, който счупи рекорда по посещаемост.

На 3 март Матадора ще се изрпави срещу Григор Димитров в шоу мач в Атланта, приходи от който също ще отидат за благотоворителност.