Руската тенисистка Анастасия Потапова предизвика негативни реакции, след като излезе за един от мачовете си на Индиън Уелс с тениска на футболен отбор.

Световната №28 отпадна във втори кръг след загуба от Джесика Пегула, но името и все още се споменава заради избора да се покаже с тениска на Спартак Москва.

Мнозина смятат, че решението й е провокация, с която да подразни украинските си колежки в тура.

На такова мнение е и световната №1 Ига Швьонтек, като тя разкри, че напрежението в съблекалнята между тенисистките между тези две страни е огромно.

"Бях изненадана, че направи това. Играчите осъзнават, че това е грешно, независимо дали е фенка на отбора. Не трябва да го показва в подобен момент.

Разговаряла съм с WTA и смятам, че трябва да има по-малко такива ситуации. Те трябва да обяснят, че не трябва да се промотират руски отбори сега. Такива случки стават, защото не се изрази твърда позиция. След началото на войната има голям хаос в съблекалнята", смята Швьонтек.

Потапова бе запитана за избора си на облекло преди мача с Пегула и отговори, че е фенка на Спартак от 13-годишна и не е искала да предизвиква каквато и да е провокация.