Няма съмнение, че Григор Димитров върви по траекторията на успеха от месеци, а резултатите в последните седмици са категорично доказателство. Титла в Бризбън на старта на сезона, както и достигнат финал на Мастърса в Маями след три победи над играчи от топ 10 за 4 дни - няма по-добра валута за остойностяване на успеха от тази.

Но какви са причините? Какво е различното?  И това ренесанс на Димитров ли е, или една напълно нова негова версия - Григор 2.0?

Някои интересни отговори ще чуете в поредния епизод на SportCast, в който Деян Веселинов и Борислав Орлинов ви отварят вратите към детайли "от кухнята", спортно-технически тънкости и нововъведения в играта на Григор, както и разчистват някои стереотипи около него, натрупани през годините сякаш "по инерция" около първата ни ракета.

Боби Орлинов е човек, който не е просто на "ти" с тениса, а е и вътрешен за него. Не само като спортен журналист и анализатор, специализиран около този спорт като дългогодишен автор в сайта Tenniskafe, но вече и като кондиционен треньор - отново в тениса.

Той е имал и пряк контакт с щаба на Димитров, така че знае какво говори. Орлинов споделя и опит от допир с някои от най-силните играчи в елита, като част от топ турнири, на които е присъствал. А анализите му са много интересни, а и "въоръжени" с аргументи.

Няма как всеки да знае малки, но ключови детайли, като това, че кондиционно Григор е в сигурните ръце на един и същ треньор от 15 години. Или за стратегията в един момент от кариерата му, според която той трябва да качи 5 килограма мускулна маса, за да е по-стабилен от задна линия на корта.

Ще чуете от първа ръка и какво е било предвиждането на треньора му Дани Валверду още преди година за това как първата ракета на България ще се справя с новото поколение - Алкарас, Синер, Руне...?

Победата над испанеца в Маями - втора поред над Карлитос, им дава доста сериозна плътност.

В разговора на Деян и госта му ще чуете и едно сериозно разчистване на стереотипите около Гришо. А те са основно два:

- "слабата му психика", заради която често губи мачове, според масовото мнение, но не и това на специалистите

- "не играе за България", което пък идва от отказите му да намести в натоварения си календар мачовете от Купа "Дейвис".

Разговорът минава и по двете теми, а мнението на Орлинов е съвсем ясно и аргументирано - време е тези стереотипи да бъдат прибрани в шкафа, защото не са валидни.

Но не само това ще видите и чуете в новия епизод на SportCast.

Темата с бойкота на Любо Пенев към колегите от Диема и техните репортери "на терен" след мачовете е актуална вече от няколко седмици. Разберете повече по темата, а и от опита на Деян в общуването с треньори и футболисти след края на двубои - а това не е никак лесна работа.

За десерт - откровения за Арсенал, любимия отбор на Боби Орлинов, който се е устремил към титлата в Англия и прави много силен сезон.

Всичко това - във видеото с изключително любопитния епизод на най-различния и непринуден спортен формат. Това е подкастът, който винаги има мнение - SportCast.