Робин Сьодерлинг е сред играчите с най-злощастна съдба в тура, тъй като здравословното му състояние прекрати кариерата му още в ранен етап.

През 2011 година шведът бе диагностициран с инфекциозона мононуклеоза и наскоро той сподели за трудностите, през които е трябвало да мине като спортист.

Сега пред Sky Sports Сьодерлинг говори за далеч по-позитивни и актуални теми от света на тениса.

За него Надал все още е фаворит за спечелване на "Ролан Гарос": Турнирът ще се проведе през септември и ще е съвсем различен. Въпреки това, смятам, че Рафа отново ще е на върха. Има и други играчи с големи шансове като Тийм и дДжокович, но Париж остава територията на Надал.

11 години от победата над Матадора на "Ролан Гарос": Не мога да повярвам, че минаха 11 години. Това показва колко добър е испанецът на своята територия. Спечели за първи път там през 2005 година и 15 години по-късно все още е фаворитът.

Кой ще завърши с най-много титли в Шлема: Рафа е по-вероятният победител в Големия шлем през тази и следващата година спрямо Роджър, но никога не трябва да отписваме швейцареца. Когато всички се пенсионират, смятам че Надал или Джокович ще завършат с най-много Шлемове.

Почивката идва най-добре за двама играчи: Мисля, че тази пауза помага най-много на Рафа и Роджър да се възстановят. Тя ще им помогне да удължат спортните си кариери. Ще видим кога точно тенисът ще се завърне.

Решението на "Ролан Гарос" да не се съветва с играчите: Това, което направиха е неетично и мисля, че трябваше да го обсъдят с играчите, тъй като те са основната част, която участва в надпреварата.