Тенис турнирът Sofia Open ще е с различни дати от първоначално посочените, като те ще се уточнят през юли с ATP.

Срещите от основната схема на надпреварата в "Арена Армеец" трябваше да започнат на 28 септември, но заради пандемията от коронавирус и промяната в календара, свързана с преместването на Откритото първенство на Франция с начална дата 27 септември, състезанието в българската столица ще се проведе по-късно през годината.

От АТП вчера публикуваха ревизирания календар за 2020 година, но само до 4 октомври, когато трябва да завърши "Ролан Гарос", а до месец ще обявят и програмата от турнири до края на кампанията.

"Целта ни е да пренасрочим максимален брой турнири, за да спасим възможно най-голяма част от сезона. Това изисква огромни усилия и всекидневни преговори, за да намерим подходящи нови дати, които да удовлетворяват и организаторите на отделните надпревари. Надявам се да успеем да се справим и да осигурим достатъчно състезания до края на годината", коментира шефът на АТП Андреа Гауденци.

Плановете на централата след "Ролан Гарос" са кампанията за продължи с традиционното Азиатско турне, след което играчите да се върнат отново в Европа, а сезонът по традиция да завърши с Финалния турнир на АТП в Лондон.

Преговорите продължават, но на този етап турнирът "София Оупън" ще може да се състои най-рано в края на октомври, а по-вероятно - през ноември.

Кампанията в професионалния тенис при мъжете ще бъде подновена след 5-месечна пауза заради пандемията от коронавурис на 14 август във Вашингтон.

От АТП предвиждат сезонът да завърши към средата на декември, като по този начин традиционната зимна пауза от около 6 седмици преди следващата кампания да отпадне, тъй като играчите имаха твърде дълга почивка през 2020 година.

От Sofia Open написаха:

Във връзка с официалното изявление от ATP относно календара след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус, бихме желали да информираме феновете и всички приятели на тениса:

Sofia Open няма да е през 39-ата седмица на 2020 г. (27 септември - 4 октомври), както бе планирано, преди да се наложат промени в календара заради пандемията. Ръководството на Sofia Open продължава разговорите с ATP Tour, за да се намери подходяща дата за провеждането на турнира през 2020 г.