Димитър Бербатов, както и Стилиян Петров и Мартин Петров, които са част от неговия еип, приключват в битката за президентския пост на Българския фуболен съюз.

Техният отбор загуби от Георги Иванов - Гонзо на първи тур, като бившият нападател на Левски беше избран на първи тур на извънредния конгрес.

В интервю след вота Стилиян беше най-категоричен, че приключва с българския футбол, а Бербатов честити на новия президент и му пожела успех.

"Господин Иванов си обяви Изпълкома, аз до края ще съм с Димитър Бербатов. Искам да поздравя Георги Иванов и да му пожелая успех. Ние сме истински и се видя, че искаме да работим за българския футбол. Стилиян Петров е дотук с българския футбол! Стилиян Петров няма да бъде в българския футбол. Искам да благодаря на целия екип на Димитър. Има хора, които искат да търсят нещо различно. Ние може да се гордеем, че застанахме с лицата си и имената ни остават чисти. Три години се борим с проблемите в БФС", заяви Стилиян Петров.

"Това е волята на клубовете и ние трябва да я уважим. Дали ни харесва това е друг въпрос. Няма смисъл да опитваме, защото трябвва да дадем време на новия президент. Ще гледам отстрани и се надявам нещата да тръгнат в правилна посока. Това, което зависеше от нас, го направихме. Винаги като изгубиш битка е нормално и не е хубаво. В известен период ще правим разбор за това, което направихме. Клубовете определиха техния кандидат и той е Георги Иванов. Той е част от ръководството на БФС и явно продължава тенденцията да няма промяна. Но това ще го разберем в последствие. Няма за какво да съжаляваме. Където и да отидем, хората ще ни посрещат с усмивка. Опитахме се да тръгнев управленски в друга посока. Всеки си има друг живот. Съдебните битки изморяват всички. Трябва да се даде шанс на новия президент. Разбирам разочарованието, някои искаха да сме ние.", каза Бербатов.

Снимка: БТА

"Моето мнение е като това на Стилиян. Аз бях до тук. И една молба към всички вас, журналистите, оттук нататък не ме търсете да коментирам български футбол. Опитахме се да направим промяна в тези три години, дадохме всичко от себе си. Най-лесно ни беше да си гледаме отстрани. И всички хора, общественост, а и някои от вас, които ни молеха да се захванем с тази битка, ние решихме да го направим. Опитахме се по правилния, законния, честния начин. Радвам се, че се разсеяха всякакви такива съмнения. Нека да видим какво ще стане, ще му дадем време", добави с огорчение Мартин Петров.

Снимка: БТА